AcasăStiri generaleGiurgiu: Peste 16% dintre candidaţii înscrişi la prima probă a examenului de...

Giurgiu: Peste 16% dintre candidaţii înscrişi la prima probă a examenului de Bacalaureat au absentat

Peste 16% dintre candidaţii din judeţul Giurgiu înscrişi la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat au absentat luni de la această probă.

‘Examenul naţional de bacalaureat din cea de-a doua sesiune din acest an se desfăşoară în judeţul Giurgiu în două centre de examen, respectiv la Liceul Teoretic Tudor Vianu din municipiul Giurgiu şi la Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu din localitatea Bolintin Vale, pentru un total de 478 de candidaţi. La proba scrisă la Limba şi literatura română desfăşurată luni s-au înscris 164 de elevi şi s-au prezentat astăzi la examen 137 de absolvenţi de liceu, un număr de 27 au absentat. Nu au fost înregistrate situaţii speciale şi nici situaţii de elevi eliminaţi din examen pentru copiat’, a declarat luni, presei, purtătoarea de cuvânt a ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Fiecare centru de examen dispune de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie, respectiv dezinfectanţi şi măşti, intrările, respectiv ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, sunt semnalizate corespunzător, iar în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile au fost stabilite astfel încât să existe o distanţă de cel puţin un metru între candidaţi.

Candidaţii cât şi toate persoanele cu drept de acces în centrele de examen au primit câte o mască de protecţie la sosirea în sala de examen şi, dacă au solicitat, şi la plecare, şi toate sălile de clasă au dezinfectanţi pentru mâini.

Totodată, toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Marţi, 17 august, se va desfăşura proba obligatorie a profilului liceului absolvit, iar miercuri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks