AcasăStiri generaleVrancea: Festivalul de Teatru Tânăr 'Ora de Teatru' se va desfăşura în...

Vrancea: Festivalul de Teatru Tânăr ‘Ora de Teatru’ se va desfăşura în şase localităţi din judeţ

Cea de-a treia ediţia a Festivalului de Teatru Tânăr ‘Ora de Teatru’, organizat de Asociaţia Protha Panciu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea, care va avea loc în perioada 2 – 5 septembrie, în şase localităţi din judeţ, va aduce laolaltă elevi de gimnaziu, copii cu autism, elevi cu deficienţe de auz şi vorbire şi instituţionalizaţi, liceeni şi studenţi la teatru din Vrancea şi din ţară, au informat, miercuri, organizatorii.

‘Ediţia din acest an a proiectului de educaţie nonformală prin teatru îi va aduce împreună pe elevii de gimnaziu, copii cu autism, elevii cu deficienţe de auz şi vorbire, elevii instituţionalizaţi, liceenii şi studenţii la teatru din judeţul Vrancea şi alte localităţi din ţară. Scopul şi obiectivele festivalului sunt de a educa prin artă, de a stimula interesul pentru cultură şi artă, de a dezvolta abilităţile tinerilor implicaţi, de a orienta pentru pregătirea carierei, de a promova pasiunea pentru literatură prin teatru, de a stimula iniţiativa şi independenţa în acţiune, de a-şi organiza şi folosi în mod raţional, util şi plăcut timpul liber, de a optimiza comunicarea cu alte persoane şi de a promova terapia prin artă’, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Festivalul de Teatru Tânăr ‘Ora de Teatru’ se va desfăşura pe parcursul a patru zile şi va avea loc în şase localităţi din judeţul Vrancea, respectiv la Focşani, Odobeşti, Panciu, Pufeşti, Soveja şi Vidra şi va oferi participanţilor şi spectatorilor ateliere de teatru, spectacole de teatru susţinute de liceeni, studenţi şi actori profesionişti, întâlniri cu personalităţi din domeniul cultural, precum şi un concert de muzică.

Proiectul educaţional este prezent atât în mediul rural, cât şi în cel urban, oferind tuturor participanţilor accesul la actul cultural şi posibilitatea de a se exprima, de a-şi prezenta punctele de vedere artistice şi de a relaţiona cu alte persoane de aceiaşi vârstă şi pregătire sau cu artişti şi oameni de cultură.

Accesul la toate activităţile proiectului este gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea regulilor de sănătate publică impuse de situaţia pandemică.

Partenerul principal al evenimentului este Universitatea de Arte Târgu Mureş.

La realizarea festivalului mai participă, în calitate de parteneri, Ateneul Popular ‘Mr. Ghe. Pastia’ Focşani, Ansamblul Folcloric ‘Ţara Vrancei’ Focşani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Casa de Cultură ‘Mihai Eminescu’ Panciu, Centrul Cultural ‘Simion Mehedinţi’ Soveja, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ‘Elena Doamna’ Focşani, Liceul Teoretic ‘Ioan Slavici’ Panciu, Liceul Teoretic ‘Duiliu Zamfirescu’ Odobeşti, Liceul ‘Simion Mehedinţi’ Vidra, Şcoala Gimnazială Pufeşti şi Şcoala Gimnazială ‘Valeriu D. Cotea’ Vidra. Sponsorul principal al evenimentului este Vexio. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks