Acasă55Cîţu: Planul de investiţii ''Anghel Saligny' va intra în discuţia Guvernului cel...

Cîţu: Planul de investiţii ”Anghel Saligny’ va intra în discuţia Guvernului cel mai târziu săptămâna viitoare

Premierul Florin Cîţu a declarat că Planul naţional de investiţii ”Anghel Saligny’ va intra în discuţia Guvernului ‘cel mai târziu săptămâna viitoare’, după obţinerea avizelor necesare.

El a răspuns astfel întrebat dacă în şedinţa de Guvern de joi va fi adoptat şi noul program de dezvoltare locală.

‘Nu ştiu dacă va intra astăzi în guvern, dacă are avizele, dacă nu, cel mai târziu săptămâna viitoare. Hai să-i spunem, aşa cum se numeşte acum, Planul naţional de investiţii ”Anghel Saligny’ este un plan pentru români şi aş vrea, iarăşi, să spun foarte clar că nu are nicio legătură cu primarii. Este un plan care va fi implementat de primari, dar este un plan care dezvoltă comunităţile din România, aşa cum niciun minister nu este sau bugetului ministerului nu este în pixul ministrului, avem bugete care dezvoltă România’, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat despre o afirmaţie a preşedintelui Senatului, Anca Dragu, potrivit căreia programul de dezvoltare locală ar trebui monitorizat de Guvern, premierul a spus: ‘Eu sunt de acord cu monitorizarea şi am şi spus la coaliţie şi cu sisteme de ‘early warning’, dacă vedem că un program nu merge mai departe, să-l oprim’.

‘Sunt de acord cu toate aceste lucruri şi cu transparentizarea, aşa cum sunt de acord cu transparentizarea şi la investiţiile CNAIR sau alte investiţii, unde mai merge şi inspecţia economică şi găseşte mereu probleme. Deci sunt de acord cu aceste lucruri, cu transparentizarea’, a completat Cîţu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks