Puţin peste 4.500 de persoane s-au vaccinat în ultima lună în centrele de vaccinare din Vrancea, în judeţ existând o preferinţă pentru serul Pfizer sau Johnson&Johnson, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
‘Vaccinurile sunt toate sigure, eficiente şi gratuite. Cu toate acestea, în rândul populaţiei există o preferinţă pentru vaccinurile Pfizer Biontech şi Johnson&Johnson. Fenomen explicabil întrucât Pfizer a fost primul vaccin administrat şi populaţia are ca exemplu pe cei cărora li s-a administrat deja vaccinul, iar în cazul vaccinului Johnson&Johnson, acesta are avantajul administrării într-o singură doză. Chiar dacă au tehnologii diferite, toate cele patru vaccinuri sunt eficiente şi au un singur scop: acela de a ne proteja şi ajuta să revenim la viaţa avută anterior pandemiei’, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel judeţean, medicul epidemiolog Janina Lazăr.
În ultimele 30 de zile, în judeţul Vrancea s-au vaccinat 4.587 de persoane, dintre care 2.294 au optat pentru vaccinul Pfizer, iar 2.256 pentru Johnson&Johnson. Doar 21 de persoane s-au vaccinat cu Moderna şi 16 cu AstraZeneca.
Potrivit reprezentanţilor DSP Vrancea, instituţia este permanent preocupată de creşterea gradului de vaccinare, cu ajutorul unor campanii de informare în media şi online, dar şi din poartă în poartă, prin echipele mobile, prin intermediul medicilor de familie şi al autorităţilor locale.
De asemenea, tot pentru a veni în ajutorul celor care doresc să se imunizeze, în sediul DSP a fost amenajat un punct de vaccinare, asigurat de o echipă a centrului de vaccinare din Suraia.
Până la data de 30 august 2021, la nivelul judeţului Vrancea au fost administrate 121.746 doze, dintre care 90.569 doze de vaccin Pfizer BioNTech, 14.625 doze de vaccin Moderna, 8.371 doze de vaccin AstraZeneca şi 8.181 doze de vaccin Johnson&Johnson. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)