AcasăStiri generaleDolj: Un nou protest la Şcoala Gimnazială din Filiaşi faţă de schimbarea...

Dolj: Un nou protest la Şcoala Gimnazială din Filiaşi faţă de schimbarea din funcţie a directorului

Câteva zeci de cadre didactice şi părinţi au organizat, miercuri, o nouă acţiune de protest la Şcoala gimnazială din Filiaşi în semn de nemulţumire faţă de schimbarea din funcţie a directorului Alin Mondescu, în urma unei decizii a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Protestatarii au scandat în curtea şcolii ‘Demisia’, ‘Nu vă vrem’, ‘Concurs’, ‘Continuitate’, ‘Ne vrem directorul’ şi au refuzat să accepte dialogul cu noul director, Rodica Olăroiu, pe care au întrebat-o ‘Vă convine să lucraţi într-o astfel de situaţie?’.

În judeţul Dolj, nicio funcţie de director nu mai este ocupată prin concurs, iar conducerea IŞJ Dolj susţine că va menţine decizia de schimbare a directorului şi afirmă că protestele sunt organizate de un consilier personal al primarului oraşului Filiaşi, fost primar al oraşului până anul acesta şi fiul actualului primar.

‘Este un protest organizat de un consilier personal al actualului primar, fost primar până anul acesta şi fiul actualului primar. Directorul de la Şcoala din Filiaşi a fost schimbat în urma unei decizii a consiliului de administraţie al IŞJ Dolj şi, până la organizarea concursului, a fost numit un nou director prin detaşare în interesul învăţământului, aşa cum a fost numit şi fostul director. În Dolj, din aproape 200 de directori au fost schimbaţi 67, acolo unde s-au constatat diverse probleme de ordin managerial. În 2012, în Dolj au fost schimbaţi din funcţii, pe criterii strict politice, circa jumătate din directorii de şcoli. Probabil că unora le este greu să accepte că posturile de conducere nu sunt pe viaţă. În curând se va organiza concursul pentru directori, iar criteriile de selecţie sunt strict cele de competenţă’, susţine inspectorul general al IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks