AcasăStiri generaleTulcea: Sancţiuni de peste 2 milioane de lei, date pentru construcţii fără...

Tulcea: Sancţiuni de peste 2 milioane de lei, date pentru construcţii fără autorizaţii

Primăria municipiului Tulcea a aplicat în acest an aproape 30 de sancţiuni în valoare totală de peste 2 milioane de lei societăţilor private care au realizat construcţii fără autorizaţii, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Ştefan Ilie.

În cazul a 10 din cele aproape 30 de construcţii ilegale, autoritatea locală intenţionează să demareze procedura de demolare.

‘Nu vorbim despre un gard, un garaj, ci despre blocuri, piscine, zone cu case, unde dacă va cădea o grindă în capul cuiva, printre primii anchetaţi va fi şi primarul. În peste 30 de cazuri s-au impus amenzi mari, iar în zece din acestea, plângere penală şi desfiinţare’, a menţionat primarul Ştefan Ilie.

El a mai spus că în cele zece cazuri în care se impune desfiinţarea clădirilor investitorii imobiliari au continuat lucrările, deşi autoritatea locală le-a transmis somaţii de sistare a lor.

‘Cea mai mare amendă a fost de 100.000 de lei’, a precizat primarul municipiului.

În acelaşi timp, Primăria municipiului a fost sancţionată cu amendă de 1.000 de lei de Inspecţia de Stat în Construcţii, din cauză că nu a obţinut autorizaţie pentru amenajarea unei parcări la ieşirea din oraş.

‘Ne-am asumat această eroare, este vina noastră, trebuia să avem de la început proiectul tehnic inclusiv pentru piatra pusă acolo. După primirea autorizaţiei, vom relua lucrările. Amenda a fost dată pe municipalitate, va fi plătită. Primarul are obligaţia de a vedea cine se face vinovat de această eroare şi de a o imputa acestuia. Dacă eu voi fi cel vinovat, eu o voi plăti amenda în contul primăriei’, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks