Acasă93Timiş: Ora deschisă de sport, un nou eveniment, marca WoW Europe, în...

Timiş: Ora deschisă de sport, un nou eveniment, marca WoW Europe, în locuri emblematice din judeţ

Cinci locuri emblematice ale judeţului Timiş vor deveni, sâmbătă, puncte de desfăşurare a ‘Orei deschise de sport’, din cadrul Proiectului ‘WoW Europe’, care se va desfăşura simultan în toate cele 10 ţări partenere şi unde se vor întâlni zeci de sportivi de performanţă.

La ora 9.00 se va da startul pentru baschet, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, Kempo la Cascada Şopot, tenis de masă la Lacul Surduc, atletism pe Transluncani, apoi scrimă, kickbox şi lupte la Colonada Imperială din Buziaş, de la ora 13.00.

‘Excelenţa sportivă creează admiraţie şi interes pentru practicarea sportului, în special în rândul copiilor. Marii sportivi care vor face demonstraţiile în locuri cu încărcătură culturală, istorică, spirituală sau turistică vor fi în acelaşi timp adevăraţi ambasadori ai frumosului pentru ţările lor’, declară preşedintele Asociaţiei Junior Sport şi iniţiator al Proiectului ‘WoW Europe’, Beatrice Mercado, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Zeci de sportivi de performanţă – campioni mondiali, europeni, naţionali – vor susţine, sâmbătă, ore deschise de sport în mijlocul unor peisaje de o frumuseţe copleşitoare din judeţul Timiş.

Evenimentul are loc şi în Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania şi Turcia, în zone reprezentative din punct de vedere turistic, cultural, istoric, spiritual din ţările respective.

Desfăşurată sub deviza ‘Mişcare şi turism’, acţiunea ‘Ora deschisă de sport’ constă în demonstraţii sportive oferite de sportivi de performanţă în prezenţa unor spectatori nepracticanţi de sport.

La Muzeul Satului Bănăţean Timişoara se va desfăşura ora de baschet 3 x 3 cu sportivi de la CS Dunk Timişoara (coorganizator), CSS Bega Timişoara, CS Vest Activ Timişoara şi BCU Crişu Oradea

La Cascada Şopot va fi Kempo cu sportivi de la CS Ghiroda şi Giarmata Vii (secţia Kempo), iar la Lacul Surduc, tenis de masă (demonstraţii pe catamaran şi pe ponton) cu sportivi de la clubul sportiv ACS Dumbrăviţa.

De la ora 13.00, Colonada Imperială din Buziaş va fi loc de întâlnire pentru scrimă cu sportivi de la CSU Politehnica Timişoara şi ACS ACS Floreta Timişoara, kickbox şi lupte cu sportivi de la C.S Phoenix Buziaş.

De la aceeaşi oră, Transluncanii devin gazdă pentru atletism cu sportivi de la CSC Moşniţa Nouă.

Proiectul ‘WoW Europe’, conceput şi accesat de Asociaţia AMA EVENTS, este coordonat de Asociaţia Junior Sport şi este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, ‘încurajarea participării la sport şi activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică’. Partener local principal este Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Judeţul Timiş (APDT) Timiş.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks