AcasăStiri generaleBotoşani: Toate paturile ATI pentru COVID-19 sunt ocupate, iar numeroşi pacienţi sunt...

Botoşani: Toate paturile ATI pentru COVID-19 sunt ocupate, iar numeroşi pacienţi sunt în aşteptare

Toate cele 15 paturi de pe Secţia de anestezie- terapie intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, care sunt destinate pacienţilor cu COVID-19, sunt ocupate, iar numeroşi bolnavi sunt pe lista de aşteptare pentru a ajunge pe ATI, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Oficialul DSP susţine că ‘afluxul de pacienţi COVID pozitivi este extrem de mare la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pacienţii prezintă într-adevăr forme grave’.

‘La terapie intensivă toate cele 15 paturi sunt ocupate, cu bolnavi în aşteptare pe secţii cu două surse de oxigen. În ultimele ore, afluxul de pacienţi COVID pozitivi este extrem de mare la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pacienţii prezintă într-adevăr forme grave, cu saturaţii foarte mici, sub 80%, şi stau cu două surse de oxigen şi în Unitatea de Primiri Urgenţe’, a afirmat Adăscăliţei.

Potrivit raportărilor DSP, în ultimele 24 de ore, în judeţul Botoşani au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19 nu mai puţin de 142 de persoane.

Rata medie de infectare la nivel judeţean a ajuns, marţi, la 2,73 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce în municipiul Botoşani acest indicator a crescut la 4,65 cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks