Premierul Florin Cîţu a declarat că Executivul păstrează aceeaşi variantă în privinţa salariului minim pe economie, atrăgând atenţia că, în cazul în care sindicatele şi patronatele nu o vor accepta, hotărârea de guvern care ar trebui aprobată luni va fi amânată.
El a subliniat că ‘nu poţi să dai hotărâri care au implicaţii pentru bugetul anului viitor cu un guvern interimar’, în cazul în care actualul Executiv va fi demis în urma moţiunii de cenzură.
‘S-ar putea să nu mai avem guvern o perioadă şi nu poţi să iei hotărâri de guvern care au implicaţii pentru bugetul anului viitor cu un guvern interimar. Şi atunci am zis să ne vedem să discutăm despre acest HG, despre salariul minim, să vedem dacă putem să rămânem la propunerea noastră, dacă mai sunt şi alte discuţii sau dacă amânăm discuţia pe o şedinţă viitoare şi vedem când putem să avem… Din punctul nostru de vedere am vrea să mergem cu această variantă, dacă toată lumea e de acord, dacă nu, vedem care sunt argumentele’, a precizat Florin Cîţu, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit.
La reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social de săptămâna trecută, premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul propune o creştere brută a salariului minim de aproape 11%, respectiv o creştere netă de 10%, de la 1 ianuarie 2022, şi o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeaşi dată şi pentru anii următori.