Acasă55Alexandru Muraru (PNL): Reprezentanţii AUR au depăşit o linie roşie; voi depune...

Alexandru Muraru (PNL): Reprezentanţii AUR au depăşit o linie roşie; voi depune o plângere penală

Deputatul Alexandru Muraru, preşedintele filialei ieşene a PNL, a anunţat că va depune o plângere penală pe numele copreşedintelui AUR Claudiu Târziu din cauza declaraţiilor făcute de acesta la tribuna Parlamentului, pe care liberalul le consideră a fi o ameninţare explicită cu moartea.

‘Voi depune o plângere penală prealabilă la Poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanţii AUR au depăşit o linie roşie. Violenţa în politică este specifică partidelor totalitare, extremiste, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea ce am spus de-a lungul timpului despre această formaţiune politică a fost corect. Ameninţarea cu moartea explicită şi implicită şi comparaţia cu legionarii este inadmisibilă. Este unică în istoria Parlamentului României după 1990’, spune deputatul Alexandru Muraru, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reacţia vine după ce marţi, de la tribuna Parlamentului, copreşedintele AUR Claudiu Târziu i s-a adresat lui Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului şi reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi a Xenofobiei, spunându-i: ‘O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verşi în capul AUR’.

‘Este o ameninţare directă, făţişă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic. În discursul susţinut la moţiunea de cenzură, Târziu a spus şi că ‘Dacă eram legionar, ştiţi cum procedam, da? Aşa, doar cu cuvintele…’, referindu-se la acuzaţii venite din sală. Membrii mişcării legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică. Ion Gheorghe Duca, prim-ministru, Armand Călinescu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, economist şi politician de stânga, sunt câţiva dintre politicienii perioadei interbelice ucişi cu bestialitate de către legionari’, menţionează Alexandru Muraru în comunicat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks