AcasăStiri generaleArad: Autorităţile judeţene au plătit 500.000 de euro pentru carantinarea migranţilor şi...

Arad: Autorităţile judeţene au plătit 500.000 de euro pentru carantinarea migranţilor şi cer Guvernului schimbarea legislaţiei

Autorităţile din Arad au plătit aproximativ 500.000 de euro, doar de la începutul anului 2021, pentru a ţine în carantină străini care au intrat în România, majoritatea migranţi ilegali, iar acum solicită Guvernului să modifice legislaţia pentru ca aceia cu teste PCR negative să nu mai fie trimişi în izolare pe cheltuiala statului.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că legislaţia nu a mai fost modificată de un an, astfel că migranţii sunt în continuare trimişi în carantină în pensiuni.

‘Judeţul Arad se află pe traseul migranţilor care ajung în ţara noastră şi vor să plece spre Occident, dar care trebuie trimişi în carantină 14 zile, conform regulilor stabilite la începutul pandemiei. Noi avem şase pensiuni înscrise în programul de carantinare, iar costul pe zi de persoană este de 230 de lei. De la începutul anului, s-au plătit deja 500.000 de euro, însă începem să avem o problemă şi cu spaţiile, pentru că nu mai avem locuri unde să îi ţinem pe aceşti străini. În mai multe videoconferinţe am solicitat modificarea legislaţiei, pentru ca în baza unui test PCR negativ să nu mai trebuiască să punem în carantină aceşti oameni’, a spus Horea Timiş.

Prefectul judeţului, Toth Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că aceste centre de carantinare au fost instituite la începutul pandemiei pentru toate persoanele care nu pot fi carantinate la domiciliu, ‘însă în acest val pandemic mai avem doar migranţi, din cauza accentuării problemei migraţioniste’.

‘De altfel, în ultimele şase luni, o singură persoană din România a mai fost carantinată în pensiuni din Arad, în rest a fost vorba de migranţi, cetăţeni străini sau apatrizi’, a spus prefectul, care a cerut Guvernului, la rândul său, să modifice legislaţia. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks