AcasăStiri generaleGiurgiu: Primii bolnavi de COVID din containerele UPU ale Spitalului Judeţean, transferaţi...

Giurgiu: Primii bolnavi de COVID din containerele UPU ale Spitalului Judeţean, transferaţi în secţia de neurologie

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu a început transferul bolnavilor de COVID-19 care erau internaţi în containerele aflate la dispoziţia UPU a spitalului în urma şedinţei extraordinare a CJ Giurgiu convocată joi, 7 octombrie, în care a fost aprobată transformarea secţiei de neurologie a spitalului în secţie COVID.

‘Până acum secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu dispunea de 30 de paturi, mai erau zece locuri în containerele aflate la dispoziţia UPU şi acum, în urma aprobării CJ Giurgiu de a transforma secţia de neurologie a spitalului în secţia doi de boli infecţioase, ca să spunem aşa, vom mai avea 30 de paturi pentru bolnavii de COVID’, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Alexandru Edelstein.

Şi directorul SJU, Dragoş Chivu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în această după-amiază a început transferul a zece bolnavi din containerele UPU la secţia nouă de boli infecţioase, amenajată în urma transformării secţiei de neurologie a spitalului în secţie COVID.

Acest transfer a fost acceptat deoarece aici există şi concentratoare şi o linie de oxigen pentru 12 paturi.

La SJU mai este aşteptată şi o unitate mobilă de terapie intensivă promisă de Raed Arafat în urma vizitei recente pe care a efectuat-o la Giurgiu, dar aceasta poate veni doar în momentul în care o să fie suplimentat şi personalul medical, pentru că în momentul de faţă la spital este un deficit de personal de aproximativ 20%.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în judeţul Giurgiu, confirmate în ultimele 24 de ore, a fost de 139.

Incidenţa cazurilor în judeţul Giurgiu este de 5,33 la mie, în municipiul Giurgiu este de 7,69 la mie, iar cea mai mare incidenţă din cele 54 de localităţi ale judeţului este înregistrată la Adunaţii Copăceni, de 11,99 la mie. Cea mai mică, de 0,87 la mie, este la Letca Nouă. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks