Acasă55Orban: Iohannis merge pe aceeaşi linie cu Constantinescu şi Băsescu - vrea...

Orban: Iohannis merge pe aceeaşi linie cu Constantinescu şi Băsescu – vrea să distrugă partidul care l-a sprijinit

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat marţi că preşedintele Klaus Iohannis ‘merge pe aceeaşi linie’ cu foştii şefi de stat Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, ‘care şi-au distrus partidele care i-au susţinut’ să câştige alegerile prezidenţiale.

‘Nu găsesc nicio explicaţie raţională pentru comportamentul preşedintelui, iar efectele acţiunii sau inacţiunii preşedintelui din ultimele trei luni se văd în sondajele de opinie. PSD a atins cota de 35 %, AUR a crescut, inclusiv URS PLUS a crescut. Singura formaţiune politică care s-a prăbuşit în sondaje, este PNL – partidul care l-a susţinut pe Iohannis să ajungă preşedintele României. Eu nu înţeleg de ce să se răzbune pe PNL care este partidul care l-a sprijinit. Dar, dacă ne uităm în istorie, putem constata că Emil Constantinescu a avut o contribuţie decisivă la practic ieşirea din viaţa publică PNŢCD, deci practic şi-a distrus partidul care l-a sprijinit, Traian Băsescu aproape că şi-a distrus partidul care l-a sprijinit, la perdeluţă – adio PD, adio PDL. Se pare că şi al treilea preşedinte merge pe aceeaşi linie – vrea să-şi distrugă partidul care l-a sprijinit, pentru că nu pot să găsesc nicio explicaţie raţională’, a declarat Orban la Parlament.

El susţine că ‘atitudinea preşedintelui faţă de PNL are o importanţă foarte mare, iar problema este că distrugerea PNL duce la lipsa oricărei perspective de guvernare responsabilă şi onorabilă a României’.

‘Astăzi, dacă cineva pune întrebarea cum se poate forma un guvern care să obţină o majoritate parlamentară, răspunsul evident pentru orice om, şi anume refacerea coaliţiei de guvernare, nu este văzut de preşedintele Iohannis care pare că e mai preocupat să se răzbune pe USR PLUS pentru revolta împotriva lui Cîţu, decât de soluţii pentru a pune punct acestei crize’, a adăugat Orban.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks