AcasăStiri generaleExpoziţia '140 de ani de relaţii diplomatice Spania-România' - de joi, la...

Expoziţia ‘140 de ani de relaţii diplomatice Spania-România’ – de joi, la Muzeul Naţional de Istorie

Expoziţia ‘140 de ani de relaţii diplomatice Spania-România’, care ilustrează istoria comună a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, care a început în 1881, când s-a înfiinţat prima legaţie spaniolă în ţara noastră, se va deschide joi, la ora 11,00, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al MNIR, transmis miercuri AGERPRES, expoziţia include principalele vizite de stat, precum cea făcută în Spania, în 1979, de preşedintele României sau vizita în România, în 2009, a Principilor de Asturias, astăzi monarhii Spaniei.

Sunt prezentate, de asemenea, cele mai importante evenimente culturale – Expoziţia de la Barcelona din 1929, crearea Institutului Cervantes din Bucureşti şi a Institutului Cultural Român de la Madrid.

Proiectul expoziţional este organizat de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în parteneriat cu MNIR, materialul grafic fiind pus la dispoziţie de către Ambasada României la Madrid, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din România şi Arhiva Generală a Ministerului Spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării.

Expoziţia va fi deschisă până pe 31 octombrie, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10,00 şi 18,00.

Dată fiind situaţia pandemică, accesul la vernisaj se va face exclusiv pe bază de invitaţie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks