AcasăStiri generaleIaşi: USV a suplimentat bursele studenţeşti cu trei noi categorii

Iaşi: USV a suplimentat bursele studenţeşti cu trei noi categorii

Conducerea Universităţii de Ştiinţele Vieţii ‘Ion Ionescu de la Brad’ (USV) Iaşi a decis suplimentarea burselor studenţeşti prin introducerea a trei categorii noi de recompense pentru tinerii activi şi implicaţi în diverse activităţi culturale, sportive şi profesionale.

Prorectorul Vasile Stoleru a declarat că peste 33 % dintre studenţii USV Iaşi beneficiază de bursă, în acest semestru. Astfel, pe lângă bursele pentru activităţile desfăşurate în campus, acordate în premieră în România, tinerilor care lucrează part-time pentru instituţia de învăţământ superior, vor fi alocate şi burse speciale pentru activităţi sportive, culturale şi profesionale.

‘Ne-am propus ca bursele speciale să fie acordate studenţilor USV Iaşi, care participă la cel puţin 2/3 din programul activităţilor sportive sau cultural-artistice, extracurriculare. În acelaşi timp, ne-am propus ca obţinerea burselor speciale să nu fie condiţionată de acordarea altei categorii de bursă. Conform regulamentului de acordare a burselor, acestea se oferă din veniturile proprii ale Universităţii’, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

Potrivit sursei citate, au fost instituite opt burse pentru studenţii care desfăşoară activităţi în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie. Trebuie menţionat că USV Iaşi mai acordă burse, din venituri proprii, şi pentru studenţii de altă cetăţenie, de la studii de licenţă şi master, bursieri ai statului român.

‘Studenţii de la USV Iaşi beneficiază de burse mai mari cu 30%, din semestrul al II-lea al anului universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă are valoarea de 700 lei (bursa socială), bursele de merit III, II şi I sunt în valoare de 750 lei, 850 lei, respectiv 900 lei, cuantumul bursei de performanţă academică şi performanţă ştiinţifică fiind de 1.200 lei. Bursele speciale, indiferent de categorie, au valoarea de 825 lei’, a spus prorectorul Vasile Stoleru. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks