AcasăStiri generaleCaraş-Severin: Migranţi din Siria şi Afganistan, care au trecut Dunărea cu o...

Caraş-Severin: Migranţi din Siria şi Afganistan, care au trecut Dunărea cu o barcă, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Două familii din Siria şi Afganistan, care voiau să intre ilegal în România, din Serbia, cu o barcă gonflabilă, au fost depistate la malul Dunării, de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche, în timpul unei acţiuni privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Poliţiştii de frontieră au depistat în dreptul localităţii Coronini, opt persoane străine, între care doi minori, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă pentru triajul epidemiologic, iar ulterior, la sediul sectorului pentru verificări, arată un comunicat al poliţiei de Frontieră Timişoara remis, luni, AGERPRES.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt două familii din Siria şi Afganistan, familia din Siria fiind formată din mamă, tată şi două fete în vârstă de 1 an şi 9 ani, iar familia din Afganistan din mamă de 60 de ani şi trei băieţi cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, pentru trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks