AcasăStiri generaleViorica Sandu: PSD nu va susţine un Guvern Ciucă pe termen lung;...

Viorica Sandu: PSD nu va susţine un Guvern Ciucă pe termen lung; în primăvară trebuie reluată procedura anticipatelor

Deputatul social-democrat Viorica Sandu afirmă că PSD nu va susţine un Guvern Ciucă pe termen lung, ci ‘doar câteva luni’, până în primăvară, când, ‘odată depăşite criza pandemică şi cea energetică, trebuie să se reia procedura pentru alegerile anticipate’.

‘Actualul premier desemnat, Nicolae Ciucă, s-a arătat deschis negocierii cu toate forţele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus. PSD vrea stabilitate politică, nu haos şi improvizaţie. România are nevoie de un guvern stabil şi funcţional, pe termen limitat, pentru a depăşi situaţia critică din prezent. Are nevoie de un guvern în acest moment, când o persoană moare de COVID-19 la fiecare cinci minute. Situaţia impune abandonarea orgoliilor politice în faţa uneia dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă’, a declarat Viorica Sandu, miercuri, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Deputatul PSD a adăugat că interesul conjugat al tuturor forţelor politice trebuie să fie pentru depăşirea cât mai curând a crizei medicale şi crizei economice.

‘PSD nu va susţine un Guvern Ciucă pe termen lung, ci doar câteva luni, până-n primăvară, când odată depăşite criza pandemică şi cea energetică, trebuie să se reia procedura pentru alegerile anticipate. Cea mai urgentă măsură de aplicat în actuala situaţie este gestionarea pandemiei prin vaccinare şi testare, suplimentarea cu 1.500 de paturi ATI în decursul a 30 de zile, creşterea stocurilor de urgenţă şi atragerea personalului medical. Măsurile urgente au în vedere latura socială şi protecţia populaţiei prin: plafonarea preţurilor la energie şi gaze pentru o perioadă de 6 luni, compensarea facturilor consumatorilor casnici şi IMM-urilor, aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, aplicarea normelor metodologice. Celelalte măsuri privitoare la creşterea salariilor, pensiilor şi alocaţiilor pentru copii sunt foarte îndreptăţite prin lege, dar nu sunt decât o echilibrare a scăderii puterii de cumpărare şi a calităţii vieţii populaţiei’, a susţinut parlamentarul social-democrat.

Viorica Sandu a punctat că PSD ‘ar putea susţine pe termen scurt şi mediu un guvern minoritar care ar aloca fonduri şi UAT-urilor cu primari social-democraţi, care au fost nedreptăţite prin PNDL 3, pentru finalizarea investiţiilor cu fonduri UE şi pentru funcţionarea autorităţilor locale’.

‘Va fi Nicolae Ciucă un altfel de premier, care tratează echitabil românii? Va fi Guvernul propus de Nicolae Ciucă un Guvern stabil, echilibrat care se întoarce cu faţa spre români pentru a depăşi cu bine acest impas până la primăvară? Răspunsul îl vom afla la finalul acestei săptămâni, când fie vom avea Guvern legitim, fie vom asista la prelungirea crizei, generată de PNL ‘, mai afirmă Viorica Sandu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks