AcasăStiri generaleParlament/Bpr: Procedura pentru desemnarea membrilor consiliilor de administraţie ale televiziunii şi radioului...

Parlament/Bpr: Procedura pentru desemnarea membrilor consiliilor de administraţie ale televiziunii şi radioului public, demarată

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au demarat, vineri, procedurile pentru desemnarea membrilor consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru consiliile de administraţie ale celor două instituţii este 12 noiembrie, iar până pe 15 noiembrie urmează să fie audiaţi candidaţii în Comisiile de cultură ale Parlamentului şi numiţi membrii CA în plenul Parlamentului.

Joi, PSD a atacat la Curtea Constituţională legea privind aprobarea OUG 89/2021, care are ca obiect de reglementare asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii fac referire la alte decizii ale CCR prin care se preciza că alegerea conducerii interimare a celor două instituţii de presă a fost neconstituţională.

PSD consideră că Parlamentul este cel care trebuia să iniţieze procedurile privind alegerea conducerii celor două societăţi.

Senatorii au adoptat OUG 89/2021 miercuri. S-au înregistrat 69 de voturi ‘pentru’ şi 60 ‘împotrivă’.

Proiectul a fost adoptat cu un amendament care prevede că ‘în cazul în care desemnarea conducerii SRR, respectiv a SRTV nu este realizată până la data la care mandatul directorului general interimar numit în condiţiile prevăzute la alin. (8) încetează ca urmare a ajungerii la termen în timpul vacanţei parlamentare, în lipsa convocării în acest scop a Parlamentului în sesiune extraordinară, mandatul directorului general interimar se prelungeşte de drept până la numirea Consiliului de administraţie în condiţiile legii’.

În 24 iunie, Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai SRTV şi SRR pentru o perioadă de 60 de zile.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks