Acasă55Premierul a constituit Comitetul interministerial pentru identificarea unor măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea...

Premierul a constituit Comitetul interministerial pentru identificarea unor măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea calităţii aerului

Prim-ministrul interimar Florin Cîţu a decis constituirea Comitetului interministerial pentru identificarea şi implementarea unor măsuri eficiente la nivel naţional având ca rezultat îmbunătăţirea calităţii aerului.

Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Comitetul va fi condus de secretarul general al Guvernului în calitate de preşedinte şi are în componenţă mai multe ministere: Ministerul Mediului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor.

Comitetul are ca obiective identificarea de soluţii pentru conformare şi luarea măsurilor necesare în ceea ce priveşte, în principal, îmbunătăţirea calităţii aerului şi respectarea valorilor-limită, respectiv a valorilor-ţintă prevăzute de legislaţia în vigoare, pentru atingerea obiectivelor de calitate a aerului în scopul protejării sănătăţii umane şi a mediului înconjurător.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks