AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Patru tineri care nu au respectat carantina, amendaţi cu 9.000 lei

Bistriţa-Năsăud: Patru tineri care nu au respectat carantina, amendaţi cu 9.000 lei

Patru tineri care nu au respectat măsura carantinei impusă în context pandemic şi nu au fost găsiţi de poliţişti la adresele declarate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, unul dintre aceştia primind chiar două astfel de sancţiuni, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Un tânăr de 18 ani, întors recent din Germania şi care ar fi trebuit să stea în carantină în localitatea de domiciliu, comuna Sânmihaiu de Câmpie, nu a fost găsit acasă nici în cursul zilei de vineri, nici duminică, motiv pentru care a primit două amenzi, al căror cuantum se ridică la 5.000 de lei.

Un altul, de 25 de ani, din localitatea Răcăteşu, în loc să stea în carantină, a plecat la muncă la o stână, faptă pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 de lei.

Tot cu 1.000 de lei a fost amendat şi un tânăr de 22 de ani din judeţul Cluj, care ar fi trebuit să stea în carantină la o adresă din localitatea bistriţeană Baţa, dar nu a fost găsit acolo.

Cea din urmă amendă, de 2.000 de lei, a fost aplicată unui bărbat de 35 de ani din comuna Teaca, care a părăsit domiciliul, deşi se afla în carantină.

La această dată, aproximativ 850 de persoane sunt plasate în carantină pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks