AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Bărbat decedat în urma unui incendiu provocat de la o ţigară

Bistriţa-Năsăud: Bărbat decedat în urma unui incendiu provocat de la o ţigară

Un bărbat de 64 de ani din comuna Budacu de Jos a decedat, joi dimineaţa, în urma unui incendiu izbucnit în propria locuinţă de la o ţigară aprinsă lăsată nesupravegheată, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul a fost găsit de pompieri într-o încăpere unde tavanul se prăbuşise în urma arderii structurii de rezistenţă a casei.

‘Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi exista riscul să se extindă la imobilele învecinate. Pompierii militari bistriţeni au procedat pentru localizarea focarelor şi protejarea vecinătăţilor. În momentul în care s-a putut asigura accesul în interior, pompierii au găsit o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 64 de ani. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat. Tavanul încăperii în care a fost găsit s-a prăbuşit în urma arderii structurii de rezistenţă a imobilului. Intervenţia a durat aproximativ 2 ore’, a comunicat ISU.

În urma cercetărilor de la faţa locului s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unei ţigarete aprinse, lăsate nesupravegheată în apropierea unor materiale combustibile.

Tot joi, în jurul orei 3,00, pompierii au intervenit şi la un incendiu produs într-o gospodărie din comuna Salva, în care locuiau doi adulţi şi doi copii de 11, respectiv 16 ani, care au reuşit să se evacueze în siguranţă.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui corp de iluminat improvizat la o anexă alipită şi a afectat atât construcţia din lemn, cât şi acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks