AcasăStiri generaleGalaţi: Centrul de vaccinare drive-thru îşi încheie de luni activitatea, ca urmare...

Galaţi: Centrul de vaccinare drive-thru îşi încheie de luni activitatea, ca urmare a scăderii temperaturilor

Centrul de vaccinare drive-thru, amenajat de Primăria municipiului Galaţi în parcarea unui mall din oraş, îşi încheie de luni activitatea, ca urmare a scăderii temperaturilor, informează, vineri, Biroul de presă al municipalităţii.

Potrivit sursei citate, de luni, 22 noiembrie, nu va mai funcţiona centrul drive-thru, activitatea fiind închisă temporar în perioada sezonului rece.

Personalul Serviciului de Asistenţă Medicală al Municipiului(SAMM) Galaţi din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a asigurat, în perioada 27 octombrie- 5 noiembrie, vaccinarea la centrul drive-thru, administrând 1.763 de doze de vaccin.

De la redeschiderea centrului în această toamnă, în mai puţin de o lună, au fost administrate peste 4.500 de doze de vaccin.

În context, personalul SAMM Galaţi s-a implicat în derularea anchetelor epidemiologice, reuşind astfel să aducă la zi aceste anchete, în perioada 27.10.2021 – 5.11.2021, în urma colaborării cu DSP.

Este vorba despre 2.600 de anchete epidemiologice derulate de personalul SAMM Galaţi.

Gălăţenii au în continuare posibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în centrele amenajate de către Primăria municipiului Galaţi la Patinoarul ‘Dunărea’, Sala Sporturilor şi Baza ‘Siderurgistul’, unde s-au reorganizat fluxurile.

La centrul de vaccinare de la Baza ‘Siderurgistul’ sunt două centre de vaccinare. Un centru are un flux pentru Astra Zeneca, iar celălalt are trei fluxuri de vaccinare pentru administrarea serului Johnson & Johnson.

La Patinoarul ‘Dunărea’ sunt trei centre centre de vaccinare. Un centru este cu un flux pentru Moderna, iar celelalte două centre de vaccinare au fiecare câte două fluxuri de Pfizer.

La Sala Sporturilor sunt două centre de vaccinare, fiecare fiind cu câte două fluxuri de vaccinare pentru Pfizer. Programul la aceste centre este zilnic între orele 8.00-20.00.

În ultimele 24 de ore în judeţul Galaţi au fost vaccinate 2.525 de persoane dintre care 662 cu prima doză, 1.352 doza a doua şi 511 doza a treia.

Până în prezent, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021, la nivel judeţean este de 331.755. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză este de 125.724. Alte 14.670 persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2, iar 25.170 au primit şi cea de-a treia doză.

Totodată, 40.467 de persoane au fost imunizate cu vaccin Janssen, doză unică.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks