AcasăStiri generaleSuceava: Câteva mii de pastile de arbivir din Ucraina, confiscate în Vama...

Suceava: Câteva mii de pastile de arbivir din Ucraina, confiscate în Vama Siret

Câteva mii de capsule antivirale din Ucraina, ascunse în plafonul unui microbuz, au fost confiscate în Vama Siret, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Seriţan.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au descoperit, luni, ascunse în plafonul unui microbuz condus de un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, 7.000 de capsule antivirale (arbivir) de provenienţă ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava a precizat că în PTF Siret s-a prezentat, luni, în jurul orei 13,30, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În urma controlului, în plafonul mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de provenienţă ucraineană, medicamente pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale pentru transport sau import.

Medicamentele, în valoare totală de 17.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Biroului Vamal Siret cu amendă în valoare de 4.000 de lei. AGERPRES / (AS – autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks