AcasăStiri generaleCaraş-Severin: Grup infracţional specializat în trafic de droguri şi contrabandă cu ţigarete,...

Caraş-Severin: Grup infracţional specializat în trafic de droguri şi contrabandă cu ţigarete, destructurat de poliţişti şi procurorii DIICOT

Un grup infracţional specializat în trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, precum şi în contrabandă cu ţigarete a fost destructurat miercuri de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) împreună cu procurorii DIICOT Caraş-Severin, în cauză fiind efectuate şapte percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

‘Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, în vederea comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor. Liderul grupului infracţional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete’, se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin, transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, drogurile de risc şi de mare risc – cannabis, amfetamine şi comprimate ecstasy, ar fi fost achiziţionate, în principal, din judeţul Timiş, de la persoane cunoscute liderului grupării. Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în judeţul Caraş-Severin.

Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activităţi de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

‘Privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, acestea ar fi fost achiziţionate de la diferiţi furnizori, din judeţul Suceava, membri ai unor grupări infracţionale organizate, care îşi desfăşurau activitatea pe mai multe pieţe de desfacere’, a precizat IPJ Caraş-Severin.

În acest caz, activitatea infracţională ar fi fost structurată pe două paliere, cu un segment de aprovizionare, format din persoane din judeţul Suceava şi unul de distribuţie cu persoane din judeţul Caraş-Severin.

Ţigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piaţa neagră din oraşul Bocşa, unde liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulţi ani.

În cadrul mai multor operaţiuni, poliţiştii au confiscat peste 62 de baxuri de ţigarete provenite din contrabandă, a precizat sursa citată.

La sediul DIICOT Caraş-Severin au fost conduse, pentru audieri, zece persoane. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks