AcasăStiri generaleParlament - şedinţă solemnă/ Gorghiu: 1 Decembrie - devotament, responsabilitate, datorie, curaj...

Parlament – şedinţă solemnă/ Gorghiu: 1 Decembrie – devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu (PNL) a evidenţiat, miercuri, în discursul susţinut în şedinţa solemnă a Parlamentului, că Ziua de 1 Decembrie semnifică unitatea naţională, dar că, în egală măsură, vorbeşte despre devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic.

‘Vorbim astăzi, în cadrul unei şedinţe comune solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată Zilei Naţionale a României, dar în ţară nu este vreme de sărbătoare. Mulţi dintre concetăţenii noştri sunt greu încercaţi de evoluţia pandemiei, de incertitudine, de nelinişte, de grija pentru soarta celor dragi. (…) Ziua de 1 Decembrie semnifică unitatea naţională, dar, în egală măsură, ne vorbeşte despre devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic. Marea Unire a fost a oamenilor. A început ca o aspiraţie, ca un proiect politic naţional, care depăşea partidele şi graniţele, apoi au fost necesare sacrificiile de neimaginat făcute de sute de mii de oameni, a fost finalizată ca un proces democratic, prin care oamenii din fiecare provincie au ales acest drum al unităţii’, a spus Gorghiu, de la tribuna Parlamentului.

Ea a amintit că, în ultimul an, Parlamentul a fost ‘tumultuos’ şi a subliniat că ţara are nevoie de un guvern stabil, motiv pentru care ne apropiem ‘de un deznodământ pentru criza politică: formarea unui guvern cu puteri depline’ prin care se va oferi ‘stabilitate ţării’.

‘Am atras prea mult atenţia presei, a fost spectacol, am avut câteva premiere, două moţiuni de cenzură în acelaşi timp împotriva unui singur Guvern, demisii în ropote de aplauze, dar a livrat acest Parlament tot ceea ce românii erau îndreptăţiţi să aştepte de la el? Dar lucrurile nu ar fi ajuns în acelaşi punct dacă nu ar fi existat o solidaritate între instituţiile politice şi români, dacă în Parlament partidele şi liderii politici ar fi fugit de responsabilitate. (…) Şi acum ne asumăm soluţiile optime pentru ţară, poate nu cele mai bune pentru PNL. Am remarcat oameni din alte partide plângând cu lacrimi în care eu nu cred pentru scorul electoral al PNL la alegerile viitoare. Îi rog să nu o mai facă. Suntem în plină pandemie şi PNL nu face calcule electorale’, a susţinut Gorghiu.

Senatorul PNL a menţionat că, miercuri, se împlinesc 94 de ani de la moartea lui Ionel I. C. Brătianu.

‘Ştim toţi care sunt meritele lui în realizarea Marii Uniri. Poate că în alte împrejurări şedinţa solemnă de astăzi i-ar fi fost dedicată. Ionel Brătianu a făcut parte din galeria rară a liderilor noştri politici care au îndeplinit obiective politice care nu erau de astăzi pentru mâine. Ci erau obiective politice gândite pentru secole. Precum Marea Unire pe care astăzi o omagiem şi care a trecut deja peste primul Centenar. Nu cred că este târziu să învăţăm de la oamenii politici din generaţia Marii Uniri că ceea ce este bun şi mare pentru ţară nu se atinge uşor, nu se realizează într-o oră’, a arătat Gorghiu.

Vicepreşedintele Senatului a făcut un apel către colegii parlamentari ca ‘atât timp cât această pandemie pune la încercare întreaga umanitate’ să dea din Parlament un mesaj de solidaritate, de compasiune, de responsabilitate.

‘Avem nevoie, mai mult decât în alte ocazii, de un mesaj onest de unitate naţională. La mulţi ani, România!’, a transmis Alina Gorghiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks