AcasăStiri generaleISU Timiş: Gardurile despărţitoare montate în galeriile comerciale împiedică evacuarea în caz...

ISU Timiş: Gardurile despărţitoare montate în galeriile comerciale împiedică evacuarea în caz de incendiu

Gardurile delimitatoare montate în unele galerii comerciale, care fac separaţia între persoane vaccinate şi nevaccinate anti-COVID-19, pot îngreuna evacuarea în caz de incendiu, a declarat, joi, şeful ISU Timiş, colonel Lucian Mihoc.

‘Fac o referire la galeriile comerciale, pentru că am văzut în mass-media că sunt unele galerii comerciale care au făcut o separaţie fizică cu garduri delimitatoare pentru anumite categorii de persoane, vaccinaţi/nevaccinaţi, cu certificat verde şi fără certificat. Din punct de vedere al normelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, aceste delimitatoare de tip gard pot îngreuna partea de evacuare. În acest sens vom avea discuţii cu reprezentanţii galeriilor comerciale, pentru că, din punctul nostru de vedere, aceste delimitatoare nu trebuie să-şi aibă existenţa pe holurile de evacuare’, a explicat şeful ISU Timiş, în cadrul Colegiului Prefectural.

Subprefectul de Timiş cu atribuţii de prefect, Ovidiu Drăgănescu, a precizat că instituţia nu a eliberat niciun înscris în sensul acestor delimitări din spaţiile comerciale.

‘Nu le-am dat nimic (niciun înscris, n.r.). Este un singur lanţ de magazine. Sunt multe produse alimentare acolo, se comercializează alimente şi produse de strictă necesitate. Să nu unifice zona de galerie, totuşi, ci să fie o separaţie pentru a indica fluxurile pentru vaccinaţi/nevaccinaţi, fără a împiedica accesul la produsele de strictă necesitate’, a detaliat Ovidiu Drăgănescu.

Într-un supermarket din comuna Dumbrăviţa, limitrofă Timişoarei, a fost montat, săptămâna trecută, un zid metalic pe mijlocul culoarului din magazin, care delimitează partea de autoservire de alte spaţii comerciale, dar unde se comercializează inclusiv produse alimentare de strictă necesitate. În aceste spaţii din afara autoservirii accesul se face doar pe baza certificatului verde.

În altă ordine de idei, colonelul Lucian Mihoc a menţionat că şi târgurile de Crăciun sunt supuse avizării ISU Timiş şi vor urma verificări în momentul în care acestea vor fi deschise, pentru a evita evenimente nedorite.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks