AcasăStiri generaleCovasna: Artiştii plastici Vasile şi Mihai Ostahi din Chişinău expun la Sfântu...

Covasna: Artiştii plastici Vasile şi Mihai Ostahi din Chişinău expun la Sfântu Gheorghe de Ziua Naţională

O expoziţie de pictură a artiştilor plastici Vasile şi Mihai Ostahi din Chişinău, Republica Moldova, va fi deschisă pe 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe, cu prilejul aniversării Zilei Naţionale a României.

Cei doi artişti, tată şi fiu, vin la Sfântu Gheorghe la invitaţia Centrului de Cultură Arcuş, care va organiza, cu prilejul Zilei Naţionale, şi un concert de muzică de cameră susţinut de Cvartetul IMPRESSIONE format din Alina Maria Nauncef, Mădălina Gyorke, Ioana Papa şi Vanda Multhaler, instrumentiste la Filarmonica din Braşov.

Vasile Ostahi este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova şi a avut, de-a lungul timpului, numeroase expoziţii personale sau de grup în ţară şi străinătate, precum şi participări la rezidenţe artistice sau tabere naţionale sau internaţionale de pictură.

Fiul său, Mihai Ostahi, este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi a participat la expoziţii de grup în România, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, lucrările sale regăsindu-se în colecţii particulare din România, Moldova, Elveţia, Luxemburg, Anglia, Franţa şi SUA.

Vasile Ostahi impresionează prin peisajele sale, iar Mihai Ostahi excelează în arta figurativă, prin urmare publicul va putea admira câteva dintre cele mai reuşite lucrări realizate de aceştia în ultimii ani.

Vernisajul va avea loc pe 1 Decembrie, de la ora 17,30, la Centrul de Cultură Arcuş de la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe şi va fi urmat de concert, care va începe la ora 18,00. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks