AcasăStiri generaleBraşov: Angajaţi ai RAR, reţinuţi într-un dosar de corupţie

Braşov: Angajaţi ai RAR, reţinuţi într-un dosar de corupţie

Braşov, 14 dec /Agerpres – Un număr de 8 persoane, angajaţi ai Registrului Auto Român – Filiala Braşov, au fost reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate luni, într-un dosar de corupţie şi infracţiuni de serviciu, la domiciliile unor suspecţi şi la sediul RAR Braşov, au anunţat, marţi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Potrivit acestora, unii angajaţi din cadrul RAR primeau, prin intermediul mai multor intermediari, diferite sume de bani pentru a permite trecerea inspecţiei tehnice a anumitor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile pentru a circula pe drumurile publice.

Conform prim-procurorului Claudiu Sandu, deocamdată nu se cunoaşte numărul exact de autoturisme care au trecut de inspecţia tehnică fără a îndeplini condiţiile şi nici sumele de bani încasate de intermediari, respectiv, funcţionarii de la RAR.

‘La acest moment, există suspiciunea că un număr de aproximativ 500 de autoturisme au trecut inspecţia tehnică în perioada iulie-decembrie 2021, dar cercetările sunt abia la început şi, în urma percheziţiilor desfăşurate ieri, au fost ridicate documente care trebuie procesate şi trebuie stabilit care dintre aceste maşini îndeplineau şi care nu condiţiile. (…) Din probele deţinute până acest moment, ştim că defecţiunile tehnice plecau de la lipsa unui bec de semnalizare şi până la lipsa frânelor’, a spus Sandu.

Acesta a precizat că, deocamdată, acuzaţii sunt aduse numai unor angajaţi ai RAR, nu şi unor persoane angajate în cadrul unor staţii partenere.

‘Dar este posibil – însă nu avem informaţii certe în acest moment – că ar fi şi angajaţi de la Serviciul Public Comunitar de Înmatriculare a Vehiculelor’, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Acesta a menţionat că, pe măsură ce cercetările progresează, ar putea fi audiate şi alte persoane, după ce, luni, au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

Cele opt persoane reţinute sunt acuzate de dare şi, respectiv, luare de mită.

Niciuna dintre acestea nu face parte din conducerea RAR Braşov, a mai menţionat sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks