AcasăStiri generaleBihor: Primăria Oradea continuă verificarea colectării selective; zeci de avertismente aplicate în...

Bihor: Primăria Oradea continuă verificarea colectării selective; zeci de avertismente aplicate în cazuri de deşeuri neconforme

Primăria Municipiului Oradea a anunţat, miercuri, continuarea campaniei de verificare a modului în care se colectează selectiv deşeurile reciclabile şi biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare, fiind aplicate zeci de avertismente către persoane fizice şi persoane juridice.

Potrivit comunicatului primăriei, în perioada 7-10 decembrie 2021, Primăria Municipiului Oradea a continuat această campanie în zona de case din 21 de străzi şi la un număr de 34 asociaţii de proprietari de pe alte zece străzi.

Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Oradea, ai firmelor de salubritate S.C. Rer Vest S.A şi S.C. Eco Bihor S.A., cu sprijinul Poliţiei Locale Oradea.

‘În urma controlului efectuat în data de 10 decembrie, pe străzile Cuza Vodă, Samuel Micu Klein şi Semenicului la un număr de 352 utilizatori ai serviciului de salubrizare, s-a constatat că 214 de utilizatori au scos recipienţii /sacii în vederea colectării şi transportului de către operatorul de salubritate, deşeuri neconforme fiind identificate la un număr de 18 generatori de deşeuri’, se precizează în comunicat.

De altfel, primăria a identificat şi apartamentele care au scos deşeuri neconforme, fiind nominalizate ca atare. De asemenea, au fost numite asociaţiile de proprietari care au precolectat corect deşeul biodegradabil.

Echipa de control a aplicat pe recipienţii al căror conţinut a fost contaminat cu alte fracţii un autocolant cu menţiunea ‘Deşeu neconform’. Conţinutul recipientului a fost încadrat automat ca şi Deşeu rezidual, recipientul nefiind golit de către operatorul serviciului public de salubrizare, fiind lăsat pe amplasament şi colectat la o dată ulterioară conform graficului de colectare a deşeurilor reziduale, aplicându-se tariful aferent acestui tip de deşeu.

În urma controalelor efectuate, Poliţia Locală a aplicat 92 avertismente persoanelor fizice şi 15 asociaţiilor de proprietari, urmând ca la viitorul control neconformităţile constatate să fie sancţionate cu amendă. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks