AcasăStiri generaleFotbal:Premier League a respins cel puţin o cerere de amânare a unui...

Fotbal:Premier League a respins cel puţin o cerere de amânare a unui meci pe motiv de coronavirus în această săptămână

Premier League a respins cel puţin o cerere de amânare, în această săptămână, a unui meci, pe motiv de coronavirus, scrie DPA.

Meciul dintre Tottenham şi Brighton de duminica trecută a fost amânat din cauza izbucnirii unui focar de Covid-19 la Spurs, la fel ca şi partida de luni, dintre Brentford şi Manchester United, după ce gruparea de pe Old Trafford a anunţat că are mai mulţi jucători testaţi pozitiv.

Conform unor informaţii obţinute de DPA, ar mai fi existat cel puţin încă o solicitare de amânare a unei partide pe aceleaşi considerente pe care Premier League a respins-o în această săptămână.

Antrenorul celor de la Norwich City, Dean Smith, a criticat ceea ce el consideră a fi o lipsă de claritate cu privire la criteriile pentru amânarea unui joc.

”Cluburile au convenit şi au votat regulamentul privind amânările de partide, dar conducerea Premier League trebuie să ia în considerare fiecare set de circumstanţe în mod individual’, a arătat Smith.

Conducerea Premier League a cerut cluburilor să efectueze mai des jucătorilor teste anticovid după ce 42 de fotbalişti au fost testaţi pozitiv la coronavirus săptămâna trecută.

Aşa cum s-a anunţat, cluburile din Premier League examinează posibilitatea reducerii salariilor jucătorilor care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 şi care trebuie să se izoleze.

Decizia ar putea fi luată pe fondul creşterii numărului cazurilor de Covid-19 în Regatul Unit şi a ameninţării variantei Omicron, precum şi a multiplicării interacţiunilor între jucători şi persoanele testate pozitiv, interzise în mod normal interzise în cadrul profesiei lor, în condiţiile în care astfel de contacte îi obligă să intre în carantină.

Numărul fotbaliştilor infectaţi sau obligaţi să intre în izolare a explodat în cursul ultimelor două săptămâni, nu doar în Premier League unde cluburile îşi văd loturile decimate.

Luna trecută, echipa germană Bayern Munchen a redus salariile a cinci dintre jucătorii săi nevaccinaţi, în frunte cu internaţionalul Joshua Kimmich, pentru fiecare meci sau zi de antrenament la care au lipsit după ce au intrat în contact cu o persoană infectată. Un mod de a-i responsabiliza pe jucători care ar putea fi aplicat şi în Premier League, în condiţiile în care varianta Omicron, foarte prezentă în Anglia (40% dintre contaminări) ameninţă să bulverseze calendarul înaintea sărbătorilor de iarnă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks