AcasăStiri generaleMaramureş: Societatea Drusal, somată de CJ să reînceapă colectarea deşeurilor din municipiul...

Maramureş: Societatea Drusal, somată de CJ să reînceapă colectarea deşeurilor din municipiul Baia Mare

Societatea de salubrizare Drusal a fost somată, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, să reînceapă colectarea deşeurilor menajere şi stradele din municipiul Baia Mare, suspendată în urmă cu două zile sub motivaţia că primăria a cumulat datorii de peste 15 milioane lei.

‘Am convocat în regim de urgenţă CJSU, având în vedere că Drusalul nu a luat nicio măsură până astăzi, şi am constatat împreună că există un risc epidemiologic foarte ridicat şi de sănătate publică în municipiul Baia Mare. Am hotărât necesitatea de a lua măsuri de urgenţă pentru îndepărtarea pericolului. Somez Drusal ca până la ora 13,00, dacă nu intră din nou pe străzi să colecteze deşeurile, vom lua măsurile cele mai dure’, a declarat Ionel Bogdan, într-o conferinţă de presă.

În situaţia în care Drusal nu va colecta deşeurile, acestea vor fi ridicate de echipe specializate de la Serviciul Public Ambient Urban – Baia Mare şi Societatea Judeţeană de Drumuri şi Poduri Maramureş.

‘Am pregătit echipaje specializate să ridice aceste deşeuri. Avem ajutor din partea altor primării şi am identificat cinci autocompactoare care pot fi aduse în Baia Mare. De la ora 14,00 putem intra pe străzi’, a mai precizat Ionel Bogdan.

Acesta a mai subliniat că ADI Deşeuri nu a fost înştiinţat de Drusal că va suspenda colectarea din municipul Baia Mare. El mai arătat că Primăria municipiului Baia Mare ar fi efectuat o primă plată de 1,6 milioane lei din datorie către Drusal.

În context, deputatul PNL, Călin Bota, a menţionat într-o postare pe pagina sa de socializare că întreaga responsabilitate aparţine primarului Cătălin Cherecheş care a gestionat în mod netransparent şi ineficient contractele pentru salubritatea oraşului.

‘Este trist pentru oraş şi periculos pentru sănătatea băimărenilor ca în prag de sărbători să avem gunoaie pe străzi şi deşeuri menajere neridicate de la populaţie. Pe lângă luminiţele de Crăciun care împânzesc străzile oraşului, primarul ne-a făcut ‘cadou’ de sărbători şi munţi de gunoaie în toate cartierele. Dacă în urmă cu circa 10 zile expira contractul de salubrizare stradală cu Drusal, astăzi ne trezim şi cu sistarea ridicării gunoiului menajer, în urma neplăţii facturilor pe anul acesta. Primarul Cătălin Cherecheş trebuie să iasă public şi să le explice băimărenilor ce a făcut cu taxele încasate de la ei pentru plata curăţeniei stradale şi pentru ridicarea gunoiului menajer şi cum a ajuns municipiul Baia Mare să fie singurul UAT din judeţ care se confruntă cu această situaţie şi cu datorii de milioane de lei la firma de salubrizare’, a afirmat deputatul Călin Bota. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks