AcasăStiri generalePatru muzee braşovene, din subordinea Consiliului Judeţean, implementează biletul unic

Patru muzee braşovene, din subordinea Consiliului Judeţean, implementează biletul unic

Braşovenii şi turiştii vor putea vizita, începând de marţi, cu un bilet unic, nouă puncte muzeale, aparţinând celor patru mari muzee ale Braşovului: cel Judeţean, cel de Etnografie, cel de Artă şi ‘Casa Mureşenilor’, din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

Preţul biletului unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 de lei pentru pensionari şi 5 lei pentru copii, existând şi varianta achiziţionării, contra sumei de 50 de lei, a pachetului familial, destinat unui număr de doi adulţi şi doi copii, iar valabilitatea biletului este de 15 zile.

Implementarea biletului unic este rezultatul cooperării dintre vicepreşedintele CJ Braşov, Szenner Zoltan, care coordonează activitatea instituţiilor de cultură şi directorii celor patru muzee – Nicolae Pepene (Judeţean), dr Alexandru Stănescu (Etnografie), dr. Radu Popica (Artă) şi dr. Valer Rus (Casa Mureşenilor), cu implicarea purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.

Conform acestora, scopul principal al iniţiativei este atragerea publicului braşovean în aceste muzee şi în special a tinerilor şi copiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Braşov, în contextul în care statisticile arată că mai puţin de 5% din elevii braşoveni au intrat o dată într-o instituţie de cultură, ISJ îşi propune, în semestrul doi, o campanie de popularizare a acestui proiect, pentru a aduce nu numai elevii şi profesorii, ci şi pe părinţii acestora în muzeele braşovene.

‘Este cadoul nostru de Sărbători pentru braşoveni şi turişti’, a subliniat, într-o conferinţă de presă, managerul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Braşov, Szenner Zoltan, începând de anul viitor, proiectul biletului unic ar putea fi extins şi asupra altor obiective turistice ale Braşovului, în prezent existând discuţii în acest sens cu Biserica Neagră şi Muzeul Prima Şcoală Românească, ambele aparţinând unor culte, dar şi cu Primăria Braşov, care are, de asemenea, în subordine instituţii cu rol educativ pentru copii (cum este Grădina Zoologică).

În prezent, cu biletul unic pot fi vizitate: Muzeul Judeţean de Istorie, respectiv Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie – cu secţiile din Rupea şi Săcele, precum şi cu Muzeul Civilizaţiei Urbane, Muzeul de Artă şi Muzeul Casa Mureşenilor, inclusiv Casa Memorială Ştefan Baciu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks