Cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, aflate în prima linie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în anul care a trecut, au primit aprecieri şi mulţumiri din partea conducerea unităţii medicale şi autorităţilor publice locale şi judeţene, în cadrul unui eveniment dedicat lor.
‘După doi ani de chin, de muncă, de probleme, am zis că e momentul să ne întâlnim şi să ne bucurăm şi altfel, să vă apreciem munca, măcar simbolic, să putem să-i onorăm şi să-i felicităm pe toţi cei care au fost implicaţi în mod direct în pandemie. (…) În aceşti doi ani de zile, noi am tratat în spital peste 5.000 de bolnavi cu COVID. Din păcate, nu pe toţi am reuşit să-i vindecăm, nu am reuşit să obţinem rezultatele pe care ni le-am fi dorit, să plece pacientul acasă sănătos, dar majoritatea pacienţilor au plecat pe picioarele loc. (…) Astăzi, dorim să facem un moment deosebit pentru cadrele medicale, atât pentru cei care au lucrat efectiv pe COVID, cei care au lăsat secţia lor de specialitate, cât şi pentru cei care au tratat atât pacienţi COVID cât şi non-COVID în această perioadă’, a declarat managerul SJU Focşani, Constantin Mîndrilă.
În cadrul unui eveniment care a avut loc, luni, la Teatrul Municipal ‘Maior Ghe. Pastia’ din Focşani, cadrele medicale au fost felicitate, au primit diplome sau plachete din partea conducerii unităţii, iar la final le-a fost dedicat un spectacol de colinde.
Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Ionel Cel-Mare, a mulţumit cadrelor medicale pentru implicarea lor şi a reamintit că administraţia judeţeană a alocat în mai multe rânduri fonduri şi a implementat diverse proiecte de reabilitare sau dotare cu aparatură a unor secţii din spital, pentru a face munca cadrelor medicale mai uşoară. Doar în acest an, CJ Vrancea a alocat spitalului judeţean patru milioane lei pentru cheltuieli materiale, servicii de întreţinere, achiziţionarea de medicamente, materiale consumabile şi sanitare. De asemenea, CJ Vrancea are în derulare un proiect pentru un nou spital judeţean, cu o valoare de peste 300 milioane de lei, care a fost prins în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
La rândul său, primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, le-a mulţumit cadrelor medicale şi le-a numit ‘eroii din linia întâi în pandemie’.
‘Vă mulţumesc din tot sufletul, atât din partea mea, cât şi din partea focşănenilor, pentru eroismul de care aţi dat dovadă în această perioadă. Aţi fost şi veţi fi eroii din linia întâi în această pandemie. (…) Alături de CJ, vom stărui să finalizăm acest proiect extrem de important pentru noi, pentru judeţul Vrancea, acela de a avea un spital judeţean performant. Pe lângă acea investiţie, primăria are în derulare un alt proiect finanţat din fonduri europene, un terminal pentru autobuze de transport public, un cartier cu locuinţe ANL şi un bloc pentru specialişti, pentru cadrele medicale din spital care au nevoie de o locuinţă’, le-a transmis celor prezenţi primarul Cristi Misăilă. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)