AcasăStiri generaleCoronavirus: Evenimentele sportive se vor desfăşura cu porţile închise în Ţara Galilor...

Coronavirus: Evenimentele sportive se vor desfăşura cu porţile închise în Ţara Galilor începând cu 26 decembrie

Guvernul galez a anunţat, marţi, că toate evenimentele sportive de pe teritoriul său se vor desfăşura cu porţile închise începând cu 26 decembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, în special cele cu noua tulpină Omicron, informează AFP.

‘Pe tot parcursul pandemiei am urmărit recomandările oamenilor de ştiinţă şi ale autorităţilor de sănătate publică pentru a proteja oamenii. Aceste recomandări sunt clare şi va trebui să reacţionăm la ameninţarea reprezentată de Omicron’, a declarat ministrul galez al Economiei, Vaughan Gething.

‘Publicul va reveni imediat ce va fi posibil. Noi vrem ca toată lumea să poată profita de sportul favorit’, a adăugat acesta, fără să ofere o estimare a duratei acestei măsuri.

Primele evenimente afectate de această măsură vor fi meciul de rugby dintre Cardiff şi Scarlets în United Rugby Championship (URC), precum şi un meci de fotbal în Welsh National League, între Wrexham şi Solihull, programat pe 26 decembrie.

Această măsură va afecta şi campionatul de fotbal din divizia secundă engleză, în care sunt angajate Cardiff City şi Swansea City. Acestea vor juca pe stadioane goale pe 29 decembrie.

AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks