Acasă55Buget2022 - Parlament/Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării - vot favorabil în...

Buget2022 – Parlament/Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării – vot favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat miercuri vot favorabil bugetului Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

S-au înregistrat 21 de voturi ‘pentru’ şi 9 ‘împotrivă’.

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Cercetării are alocată suma de 3.327.199.000 lei credite de angajament şi 1.784.146.000 lei credite bugetare.

Secretarul de stat Iulian Popescu a precizat că bugetul pentru acest an al Ministerului Cercetării este de 1,784 de milioane de lei, din care componenta de cercetare-inovare este cea mai mare, având mai mult de 1,6 miliarde de lei.

‘Deci diferenţa dintre digitalizare şi comunicaţiile – 145 de milioane de lei. Anul acesta partea de digitalizare este reprezentată prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, care este în subordinea ministerului, având un buget de 100 de milioane de lei. Toate cheltuielile administrative ale ministerului sunt undeva la 2%, restul fiind bani pe care îi investim sau îi distribuim sistemului de cercetare’, a precizat secretarul de stat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks