AcasăStiri generaleCovasna: Majoritatea unităţilor de învăţământ nu vor ţine joi cursuri, optând pentru...

Covasna: Majoritatea unităţilor de învăţământ nu vor ţine joi cursuri, optând pentru activităţi non-formale

Majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din judeţul Covasna nu vor ţine cursuri în ziua de 23 decembrie, cadrele didactice optând pentru organizarea de activităţi non-formale în contextul pregătirilor pentru Crăciun, informează conducerea Inspectoratului Şcolar.

Potrivit inspectorului şcolar general, Kiss Imre, doar patru unităţi de învăţământ au anunţat că vor respecta orarul, respectiv Liceul Teoretic ‘Mikes Kelemen’ din Sfântu Gheorghe şi şcolile din Dalnic, Valea Mare şi Boroşneu Mare.

‘În ceea ce priveşte ziua de 23 decembrie, joi, majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ au decis să adapteze modul în care se va organiza această zi din punct de vedere didactic. Doar 4 unităţi de învăţământ au decis să organizeze cursurile conform orarului (…) Unele unităţi au decis să organizeze activităţi non-formale pe tema sărbătorilor de Crăciun în unitatea de învăţământ, precum serbări, festivităţi şcolare, cântece de Crăciun în jurul coroniţei de Advent, realizarea unor ornamente de Crăciun de către elevi, primirea darurilor de Crăciun, transportarea cadourilor de Crăciun făcute de elevi la familii nevoiaşe etc. Alţii vor avea doar oră de dirigenţie la şcoală cu tema Crăciunului. Unii vor merge la patinoar, de exemplu Liceul ‘Apor Peter’. Unele grădiniţe vor avea program mai scurt, iar pentru preşcolarii de la Grădiniţa ‘Csipike’ din Sfântu Gheorghe se va organiza un concert de Crăciun la Biserica Unitariană’ , a precizat Kiss Imre.

Acesta a menţionat, de asemenea, că cele mai multe unităţi de învăţământ au decis ca, joi, elevii să realizeze în familie activităţi specifice sărbătorilor de iarnă.

‘În acest sens elevii au primit sarcina de a realiza diverse proiecte tematice non-formale în familie, tema proiectelor fiind legată de sărbătorile de Crăciun. Pozele sau alte materiale realizate în cadrul proiectului, ca dovezi, vor fi postate în grupuri pe Facebook, în Google Classroom, pe site-ul şcolii sau vor fi prezentate de către elevi cu prima ocazie după revenirea la şcoală’ , a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar.

Ministerul Educaţiei a decis să lase la latitudinea unităţilor de învăţământ modul de organizare a activităţii didactice pe 23 decembrie, în contextul pregătirilor pentru Crăciun.

‘Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei, astfel încât unităţile de învăţământ să poată adapta mai eficient activităţile lor aşteptărilor şi nevoilor societăţii’, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks