AcasăStiri generaleCoronavirus: 55 de persoane, testate pozitiv la COVID-19 pe un vas de...

Coronavirus: 55 de persoane, testate pozitiv la COVID-19 pe un vas de croazieră

Cincizeci şi cinci de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19 pe un vas de croazieră al Royal Caribbean International, plecat sâmbătă din statul american Florida, a anunţat compania, informează vineri AFP.

Printre persoanele infectate se numără pasageri şi membri ai echipajului, chiar dacă 95% dintre persoanele aflate la bord sunt vaccinate împotriva coronavirusului, a precizat Royal Caribbean miercuri seara.

Vasul de croazieră nu a fost autorizat să acosteze în insulele Curacao şi Aruba din Caraibe, ultimele escale prevăzute în călătoria sa de opt zile. Prin urmare, el va rămâne pe mare până ce va reveni în Fort Lauderdale, în Florida, pe 26 decembrie.

Vasul de croazieră ‘Odyssey of the Seas’ numără 3.587 de pasageri la bord şi 1.599 de membri ai echipajului, potrivit cotidianului USA Today.

Potrivit companiei, cele 55 de persoane infectate sunt toate vaccinate împotriva noului tip de coronavirus şi sunt fie asimptomatice, fie prezintă simptome uşoare.

Acesta este al doilea focar de coronavirus identificat pe un vas al Royal Caribbean în mai puţin de o săptămână. Sâmbăta trecută, vasul de croazieră ‘Symphony of the Seas’ a revenit în portul din Miami cu 48 de persoane bolnave de COVID-19.

Noul tip de coronavirus a provocat suspendarea activităţilor de croazieră timp de peste un an. Acestea au fost reluate în iunie, cu o serie de măsuri menite să ţină virusul la distanţă, cum este vaccinarea obligatorie pentru angajaţi şi pentru pasagerii de peste 12 ani, pentru Royal Caribbean de exemplu.

Însă varianta Omicron, foarte contagioasă, constituie o nouă provocare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks