AcasăStiri generaleConstanţa: Trei tineri din Afganistan, depistaţi la PTF Negru Vodă ascunşi în...

Constanţa: Trei tineri din Afganistan, depistaţi la PTF Negru Vodă ascunşi în remorca unui autocamion

Trei tineri din Afganistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, când încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, ascunşi în remorca unui autocamion, a informat, luni, Garda de Coastă.

Autovehiculul era condus de un cetăţean ucrainean.

‘În data de 24.12.2021, în jurul orei 21:20, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetăţean ucrainean, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu ulei de motor, din Turcia pentru Ucraina. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români, împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari, în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi trei cetăţeni străini. În urma verificărilor, lucrătorii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, afganii au fost preluaţi, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria, de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, împotriva şoferului mijlocului de transport s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks