AcasăStiri generaleArad: Nouă migranţi, găsiţi ascunşi într-un palet de polistiren, într-un microbuz

Arad: Nouă migranţi, găsiţi ascunşi într-un palet de polistiren, într-un microbuz

Nouă migranţi din India, Siria şi Irak au fost descoperiţi când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un palet de polistiren transportat cu un microbuz care se deplasa în Ungaria.

Microbuzul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II şi era condus de un român, care transporta un palet de polistiren, fără documente de provenienţă, pe ruta România-Ungaria.

‘În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, într-un compartiment special amenajat în interiorul paletului de polistiren au fost descoperiţi nouă cetăţeni străini. Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Siria şi Irak, majoritatea solicitanţi de azil în România’, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii ar putea fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul, pentru trafic de migranţi. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks