AcasăStiri generaleBujduveanu, discuţii cu reprezentanţii Administraţiei Străzilor, ALPAB şi Administraţiei Cimitirelor; el a...

Bujduveanu, discuţii cu reprezentanţii Administraţiei Străzilor, ALPAB şi Administraţiei Cimitirelor; el a solicitat o regândire a construcţiei bugetare

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă că desfăşoară, alături de consilieri generali PNL, o serie de întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor publice ale Municipiului Bucureşti, pentru a construi un buget ‘pentru nevoi reale’ ale oraşului.

Joi, acesta a discutat cu reprezentanţii Administraţiei Străzilor şi Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU).

‘La Administraţia Străzilor Bucureşti, discuţiile pe buget s-au axat tot pe realităţile din teren: lipsa marcajelor rutiere şi reparaţii urgente pentru străzi, alei şi trotuare. Am solicitat o regândire a construcţiei bugetare şi realizarea de investiţii în tehnologizarea instituţiei. Vrem ca Administraţia Străzilor să poată face – cu echipamente şi forţă de muncă proprii – următoarele tipuri de lucrări cu caracter aproape permanent: marcaje rutiere; reparaţii curente ale străzilor, aleilor şi trotuarelor’, precizează Bujduveanu, pe Facebook.

În ce priveşte ACCU, Bujduveanu declară că discuţiile au vizat ‘situaţia precară’ a aleilor, vegetaţiei şi a gardurilor din cimitire, precum şi soluţiile de eficientizare a costurilor pentru lucrări curente de reparaţie şi întreţinere. Astfel lucrările de refacere a vegetaţiei ar urma să fie realizate de către ALPAB, cele de refacere a trotuarelor şi aleilor de către Administraţia Străzilor, iar cele de refacere a gardurilor vor fi realizate cu personal propriu al ACCU, cu sprijinul altor instituţii subordonate, care vor pune la dispoziţie utilaje şi forţă de muncă.

‘Este anormal să ai utilaje, echipamente şi forţă de muncă specializată pentru întreţinerea spaţiilor verzi (ALPAB), a străzilor, aleilor şi trotuarelor (Administraţia Străzilor), iar instituţii ale Primăriei Capitalei (ex. ACCU) să cheltuie suplimentar fonduri pentru acest tip de lucrări’, a precizat el.

Marţi, viceprimarul a discutat cu reprezentanţii ALPAB despre ‘nevoile reale’ ale oraşului: întreţinerea spaţiilor verzi, pază şi iluminat public în parcuri, trotuare şi alei ‘pe care se poate circula’, refacerea, modernizarea şi crearea de noi spaţii de agrement (locuri de joacă, sporturi nautice, terenuri de sport în parcuri şi pe malurile de lac).

‘La aceste nevoi, am solicitat suplimentar conducerii ALPAB elaborarea unui plan de optimizare a veniturilor, din activităţi de închiriere sau concesiune a unor spaţii comerciale sau din alte activităţi. Când gestionezi eficient patrimoniul, obţii venituri care pot să susţină activitatea de întreţinere a spaţiilor verzi şi arăţi respect pentru oameni’, scria el, pe Facebook.

De asemenea, joi, USR Bucureşti anunţa pe Facebook organizarea unei dezbateri publice despre buget, pe data de 18 ianuarie, de la ora 15.00.

‘Zilele acestea urmează publicarea bugetului Bucureştiului, iar colegii USR din Consiliul General vă propun o dezbatere publică despre nevoia de transparentizare a modului în care se construieşte bugetul şi cum se cheltuie banul public. Cine cheltuie mai mult? De unde vin banii? Toate acestea sunt întrebări la care se poate răspunde uşor şi rapid doar printr-un buget deschis’, scria USR Bucureşti, pe Facebook.

Pe 21 decembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că, potrivit bugetului naţional, în 2022 veniturile reale ale Primăriei Municipiului Bucureşti ar urma să fie înjumătăţite faţă de cele din 2021. El preciza că, în contextul în care suma pentru subvenţii ar urma să crească de la 2 miliarde de lei la 3 miliarde de lei, va rămâne doar un miliard de lei pentru investiţii, instituţii de cultură, spitale, infrastructură sau consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks