AcasăStiri generaleVâlcea: DN 7, închis pentru maşinile de mare tonaj de Ziua Unirii...

Vâlcea: DN 7, închis pentru maşinile de mare tonaj de Ziua Unirii Mici; restricţiile se aplică de duminică

Autovehiculele de mare tonaj vor avea interdicţie de a circula pe Valea Oltului în ziua de 24 ianuarie, şoferii care nu respectă această restricţie riscând să fie amendaţi cu până la 3.000 de lei, au anunţat, joi, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Georgiana Stancu, a precizat că agenţii rutieri vor fi prezenţi pe Drumul Naţional 7 duminică şi luni, pentru a se asigura că nu sunt blocaje în trafic şi că restricţiile, care vor intra în vigoare duminică, la ora 16,00, sunt respectate.

‘Nerespectarea acestor restricţii constituie sancţiune contravenţională pentru conducătorii auto care nu respectă interdicţia temporară de circulaţie pe DN7/E 81, în judeţul Vâlcea, fiind prevăzută în O.G. nr. 43/1997, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe arterele rutiere şi în principal pe DN 7 (E 81) pentru fluidizarea traficului rutier şi, totodată, pentru verificarea respectării restricţiilor impuse’, au transmis reprezentanţii IPJ.

Restricţiile de pe DN 7 de Ziua Unirii Mici au fost instituite de poliţiştii vâlceni în baza prevederilor ordinului Ministerului Transporturilor nr.1249-132 /2018 şi vizează vehiculele rutiere cu masă totală maximă mai mare de 7,5 tone, excepţie făcând autobuzele şi autocarele, care vor circula normal în cele două zile cu restricţii. AGERRES / (AS -autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks