AcasăStiri generaleJO 2022: Norvegianul Simen Kruegen, din echipa de schi fond, testat pozitiv...

JO 2022: Norvegianul Simen Kruegen, din echipa de schi fond, testat pozitiv la Covid-19

Simen Krueger, dublu campion olimpic la schi fond, a devenit ultimul membru al echipei olimpice a Norvegiei care s-a infectat cu Covid-19 înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, după ce la începutul săptămânii alte două schioare şi un antrenor au fost testaţi de asemenea pozitiv, transmite Reuters.

Federaţia norvegiană de schi a anunţat joi într-o conferinţă de presă că Simen Krueger, 28 ani, campion olimpic la PyeongChang în 2018 la schiatlon (30 km) şi ştafetă 4×10 km, nu are simptome şi a intrat în izolare.

Cu câteva zile mai devreme, fondistele Heidi Weng, medaliată cu bronz la Soci în 2014 la schiatlon, Anne Kjersti Kalvaa şi antrenorul Arild Monsen au fost depistaţi pozitiv la Covid-19. Aceste cazuri pozitive au determinat întârzierea plecării spre China, pentru la JO de la Beijing (4-20 februarie), prevăzută iniţial pentru joi.

Fondiştii norvegieni vor rămâne în staţiunea italiană Seiser Alm, unde şi-au finalizat pregătirea la altitudine săptămâna trecută.

Pentru a putea intra în China, sportivele şi staff-ul trebuie să fie testaţi negativ de două ori cu patru zile înainte de sosire.

Probele de schi fond încep pe 5 februarie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks