Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac (PSD), s-a declarat nemulţumit de modul în care funcţionează în plan local colaborarea între PNL şi PSD, susţinând că în judeţul Brăila PNL are aceeaşi ‘atitudine distructivă’ ca în anii trecuţi când este vorba despre votul în şedinţele CJ.
Francisk Chiriac a dat exemplu atitudinea consilierilor judeţeni PNL din timpul votului dat pentru bugetul pe anul în curs, şedinţă în care aceştia s-au abţinut de la vot.
‘Din punctul meu de vedere, votul lor de abţinere nu este al consilierilor judeţeni PNL, ci este doar o sarcină de partid a preşedintelui dumnealor, că atât gândeşte el şi cu asta cred că am spus tot. Nu mă deranjează, dar am vrut să văd atitudinea lor. În continuare, PNL o are atitudine distructivă, nu constructivă. Eu pot doar să vă promit că ne ţinem de partea de dezvoltare cât mai mult şi sunt lucruri foarte importante care se întâmplă în judeţul nostru. Vom continua obiectivele aşa cum ni le-am propus, fără a ne abate de la ele şi fără a avea idei futuriste, gen PNL. Nu le facem noi pe toate, nu suntem noi cei mai deştepţi, dar cred că este un buget echilibrat, foarte bine gândit, pe proiecte’, a declarat Chiriac în conferinţă de presă.
Liderul grupului consilierilor judeţeni PNL, Alexandru Bucălău, a transmis într-un comunicat de presă că liberalii s-au abţinut de la votul bugetului judeţului pe anul în curs pentru că bugetul propus ‘nu are nicio legătură cu nevoia de dezvoltare a judeţului’ şi pentru că au fost nemulţumiţi că propunerile lor ‘au fost ignorate la fel ca în anii trecuţi’.
‘Noi, consilierii liberali ne-am abţinut să votăm acest buget pentru că nu are nicio legătură cu nevoia de dezvoltare a judeţului Brăila. Pentru că nu are coerenţă şi nici sustenabilitate. Un alt motiv pentru care ne-am abţinut de la acest vot este acela că din nou administraţia Chiriac ne-a ignorat mai multe propuneri pe care le-am făcut pentru proiectul de buget. Ne-a ignorat ideea majorării sumei destinate cofinanţării proiectelor venite dinspre celelalte unităţi administrativ teritoriale, astfel încât să fie de cel puţin 15.000.000 lei, cât a fost anul trecut. Ne-a ignorat inclusiv ideea prin care am solicitat realizarea unui Parc industrial al judeţului Brăila, care ar fi creat oportunităţi de dezvoltare şi mii de locuri de muncă. De ce? Pentru că nu se vrea’, a declarat Bucălău.