AcasăStiri generaleMureş: Numărul situaţiilor de urgenţă, aproape dublu în 2021, cu patru incendii...

Mureş: Numărul situaţiilor de urgenţă, aproape dublu în 2021, cu patru incendii de amploare la agenţi economici

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş a anunţat, vineri, că numărul situaţiilor de urgenţă aproape s-a dublat anul trecut, faţă de 2020, fiind semnalate şi patru evenimente de amploare – o explozie la combinatul chimic şi trei incendii de proporţii la agenţi economici.

‘În anul 2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş a intervenit la 2.290 situaţii de urgenţă faţă de 1.536 în anul 2020, numărul solicitărilor crescând cu 49,09%. (…) În perioada supusă evaluării s-au remarcat unele intervenţii care prin amploare, durată şi complexitate au necesitat desfăşurarea unor acţiuni conjugate în colaborare cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi alte instituţii cu funcţii de sprijin precum şi unele intervenţii generate de accidente rutiere pe raza judeţului unde pentru înlăturarea consecinţelor s-a acţionat cu un număr mare de efective şi tehnică de intervenţie’, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea.

El a adăugat că evenimentele cele mai importante din acest punct de vedere au fost incendiile de la două fabrici de mobilă, din Reghin şi Fântânele, explozia urmată de incendiu din 7 iulie de la combinatul chimic Azomureş, respectiv incendiul de la Complexul comercial Transilvania situat în municipiul Târgu Mureş.

Potrivit şefului ISU Mureş, din totalul intervenţiilor, 458 au fost incendii (cu 12,81% mai multe decât în anul precedent).

Colonelul Handrea a mai precizat că cele mai multe intervenţii din anul 2021 s-au înregistrat în luna decembrie – 394 de misiuni. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Mariu Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks