AcasăStiri generaleBuzău: Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă Ojasca va trata bolnavi de COVID cu...

Buzău: Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă Ojasca va trata bolnavi de COVID cu afecţiuni psihice

Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a fost inclusă pe lista unităţilor medicale care tratează bolnavi COVID-19, informează, sâmbătă, Instituţia Prefectului.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, Ministerul Sănătăţii a aprobat solicitarea autorităţilor judeţene de a transforma Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă – Secţia Exterioară Ojasca în unitate nivel 3 pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, măsura impunându-se în contextul creşterii semnificative a infectărilor cu noul coronavirus.

‘Din foarte multe motive este extrem de important ca pacienţii internaţi pe specificul Spitalului Săpoca să poată fi trataţi de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult la Ministerul Sănătăţii să se aprobe această completare a planului pentru judeţul Buzău’, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

În Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă – Secţia Exterioară Ojasca vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19 care provin din rândul persoanelor cu afecţiuni psihice.

Pacienţii vor beneficia în această secţie de supraveghere de specialitate şi medicaţie adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir şi Molnupiravir, dacă medicii consideră necesară administrarea unui astfel de tratament, se menţionează în comunicat.

‘Bolnavii cu afecţiuni psihice, ca şi cei care au săvârşit fapte de natură penală şi care necesită internare la psihiatrie impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital pentru că necesită un suport logistic aparte şi tratament medical special şi atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ţinând cont şi de actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări’, a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks