AcasăStiri generaleSilviu Vexler: Modul în care Simion l-a agresat fizic pe ministrul Energiei...

Silviu Vexler: Modul în care Simion l-a agresat fizic pe ministrul Energiei – un atac împotriva democraţiei

Deputatul minorităţilor naţionale Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, afirmă că incidentul petrecut luni în plenul Camerei Deputaţilor este incalificabil şi nimic nu poate justifica un astfel de gest.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este ‘hoţ’.

‘Ceea ce s-a întâmplat în sala de plen a Camerei Deputaţilor este incalificabil şi inacceptabil. Modul în care deputatul George Simion l-a agresat fizic pe ministrul Energiei este un atac împotriva democraţiei şi a principiilor de bază ale vieţii parlamentare. Acest mod de a acţiona trebuie să fie sancţionat şi condamnat în mod universal. Nimic, absolut nimic, nu poate justifica un astfel de gest’, a scris pe Facebook Silviu Vexler.

El a reafirmat că dispreţuieşte şi condamnă orice formă de violenţă, indiferent de modul în care este exprimată, indiferent de context, indiferent dacă este îndreptată împotriva unor entităţi – cum ar fi presa aflată pe diverse ‘liste negre’, de exemplu – sau împotriva unor persoane individuale.

‘Chiar şi împotriva unor idei. Da, dispreţuiesc chiar şi violenţa îndreptată împotriva celor pe care eu îi dispreţuiesc pentru ura pe care încearcă să o răspândească în jur. De-a lungul secolelor, ura nu a rezolvat niciodată nimic. A reuşit însă să genereze şi mai multă ură, distrugând totul în jur’, a mai scris preşedintele FCER.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks