AcasăStiri generaleInvestiţii de 9 milioane lei în şcolile din Piatra-Neamţ de la bugetul...

Investiţii de 9 milioane lei în şcolile din Piatra-Neamţ de la bugetul local, anunţă primarul Andrei Carabelea

Peste 9,1 milioane de lei vor fi alocaţi anul acesta din bugetul Primăriei Piatra-Neamţ pentru investiţii şi reparaţii în şcolile din oraş, a anunţat joi primarul Andrei Carabelea.

Totodată, pentru acordarea burselor şcolare, primăria a alocat peste 7,1 milioane de lei.

‘Am promis să fac toate eforturile posibile pentru ca elevii din Piatra-Neamţ să beneficieze de condiţii excelente de studiu în şcolile din oraş. Asta înseamnă clădiri reabilitate şi modernizate, clase şi laboratoare dotate cu mobilier şi echipamente conform standardelor internaţionale şi investiţii permanente pentru rezolvarea cu celeritate a problemelor şi solicitărilor punctuale. De aceea, în acest an am mărit de trei ori bugetul dedicat educaţiei faţă de anul 2021 şi vom căuta permanent să suplimentăm fondurile proprii profitând de toate sursele de finanţare disponibile’, a declarat Andrei Carabelea într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

În paralel cu fondurile alocate de la bugetul local, unităţile şcolare din Piatra-Neamţ beneficiază şi de proiecte cu fonduri europene depuse de primărie.

În viitorul apropiat, două şcoli din oraş vor beneficia de modernizarea infrastructurii educaţionale cu fonduri de la Uniunea Europeană, valoarea cumulată a celor două proiecte fiind de peste 20 milioane de lei.

Contractele de finanţare au fost semnate la sfârşitul anului trecut şi urmează să fie scoase la licitaţie contractele de achiziţii.

Prin aceste proiecte, şcolile vor fi dotate cu mobilier educaţional modern şi echipamente IT de ultimă generaţie: table interactive, laptopuri, videoproiectoare, imprimante, routere.

Principalele obiective ale acestor proiecte sunt îmbunătăţirea calităţii infrastructurii educaţionale şi creşterea gradului de participare la educaţia timpurie şi învăţământul obligatoriu prin dezvoltarea sistemului şi asigurarea accesului la învăţământul obligatoriu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks