AcasăStiri generalePrimarul Braşovului a discutat cu ambasadoarea Austriei despre organizarea Forumului Oraşelor Verzi

Primarul Braşovului a discutat cu ambasadoarea Austriei despre organizarea Forumului Oraşelor Verzi

Provocările schimbărilor climatice şi cum se adaptează staţiunile montane la acest nou context, dar şi eventuala implicare a Ambasadei Austriei în organizarea celei de a doua ediţii a Forumului Oraşelor Verzi (FOV) de la Braşov, din septembrie, au fost teme discutate joi de primarul Allen Coliban cu ambasadoarea Austriei la Bucureşti, Adelheid Folie.

Conform primarului Allen Coliban, în cadrul discuţiilor cu diplomatul austriac au fost atinse şi teme precum extinderea domeniului schiabil de la Braşov şi concursul internaţional de soluţii de arhitectură pentru reamenajarea Pieţei Sfatului. ‘Toate acestea sunt teme pe care le-am găsit ca oportunităţi de colaborare şi pe care le vom dezvolta în viitoare întâlniri’, a declarat el.

‘Am vizitat Braşovul pentru prima dată, a fost prima mea vizită oficială aici. Am văzut destul de mult din acest oraş frumos, care are atât de multe locuri minunate. Am văzut, desigur, faimoasa Biserică Neagră şi am făcut o plimbare în jurul zidului vechi al oraşului. Şi în afară de asta, desigur, am avut întâlniri interesante cu primarul dumneavoastră, Allan Coliban, şi, de asemenea, cu vicepreşedintele consiliului judeţean Zoltan Szenner, şi am vorbit despre domenii importante de cooperare bilaterală. Desigur, vom continua discuţiile noastre. Aştept cu nerăbdare să vin înapoi la Braşov’, a afirmat Folie, conform unei informări transmise de Primăria Braşov.

Programul ambasadoarei Adelheid Folie include discuţii cu oficialităţile locale şi participarea la Poiana Braşov la Austrian Round Table Wintersports, o conferinţă care are ca subiect sporturile de iarnă şi turismul, la care vor participa firme ofertante de servicii şi tehnologii pentru staţiunile de ski şi de sporturi de iarnă – producători de instalaţii pe cablu pentru ski, producători de zăpadă artificială, producători de soft, ofertanţi de servicii pentru staţiile de meteorologie etc.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks