AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Un austriac şi concubina lui româncă, acuzaţi că deţineau ilegal trei...

Bistriţa-Năsăud: Un austriac şi concubina lui româncă, acuzaţi că deţineau ilegal trei arme de vânătoare şi muniţie

Un cetăţean austriac în vârstă de 71 de ani şi concubina lui de 61 de ani, domiciliată în comuna bistriţeană Zagra, sunt cercetaţi penal pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în locuinţa femeii au fost descoperite trei arme de vânătoare deţinute ilegal şi zeci de cartuşe de diferite calibre, potrivit comunicatului de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Percheziţia a avut loc în cursul zilei de joi şi există suspiciunea că armele letale ar fi fost introduse ilegal în ţară anterior anului 2020.

‘La data de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie la locuinţa unei femei, din Zagra. Activitatea a fost efectuată într-un dosar în care poliţiştii şi procurorii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani, concubin al unei femei, de 61 de ani, din Zagra, ar fi introdus ilegal în România, anterior anului 2020, mai multe arme şi muniţii. Cei doi nu sunt autorizaţi să deţină, să poarte sau să folosească arme letale pe teritoriul României’, se precizează în comunicatul Poliţiei.

La percheziţie, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei arme de vânătoare şi 88 de cartuşe pentru arme letale, de diverse calibre.

În urma verificărilor efectuate cu privire la armele ridicate, poliţiştii au constatat că una dintre acestea figura ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Germania.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, stabilirii trasabilităţii celor trei arme letale şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks