AcasăStiri generaleAdministratorul public al Timişoarei, după amenda de la Garda de Mediu: Să...

Administratorul public al Timişoarei, după amenda de la Garda de Mediu: Să vadă şi gunoaiele din afara municipiului

Administratorul public al municipiului Timişoara, Matei Creiveanu, a declarat, joi, că amenda maximă, de 60.000 de lei, primită de primărie de la Garda de Mediu pentru starea insalubră din mai multe locuri din municipiu va fi plătită, dar va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului.

El recomandă Gărzii de Mediu să vadă şi ‘miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a oraşului, de exemplu’.

Creiveanu afirmă, într-un comunicat remis presei, că de mai bine de un an se vorbeşte public despre problemele salubrizării în Timişoara şi despre măsurile luate, dar primăria lucrează cu ceea ce a preluat de la fosta administraţie.

‘Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administraţie: şase contracte cu şase firme diferite care se ocupă de salubrizare şi oraşul suferă mult la acest capitol. Lună de lună tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulţumiţi de modul în care îşi respectă condiţiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice. Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timişoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curăţenia oraşului’, spune Matei Creiveanu.

Administratorul public al municipiului atenţionează Garda de Mediu că amenda aplicată nu rezolvă curăţenia oraşului, ci sunt eficiente controalele desfăşurate în trecut împreună cu Poliţia Locală şi inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deşeuri pe domeniul public şi care s-au soldat inclusiv cu confiscarea maşinilor celor care au încălcat cu bună ştiinţă legea.

‘E adevărat că sunt locuri în Timişoara unde se poate mai bine şi mai curat. Dar ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu, care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-şi justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale oraşului şi să vadă şi miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a oraşului, de exemplu’, a mai comentat Matei Creiveanu.

Primăria Municipiului Timişoara a fost amendată, joi, de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Timiş cu suma de 60.000 de lei, pentru murdăria din oraş, care a constatat, în urma numeroaselor sesizări, că ‘starea de salubrizare în municipiul Timişoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deşeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipseşte cu desăvârşire, iar frunzele nu au fost colectate şi predate către operatori autorizaţi’. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks